Ambasadori


Conf. Dr. Costache Victor
 • Medic primar chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică şi pulmonară %
 • Membru în Colegiul Medicilor din Franţa și România %
 • Şef secţie Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano din Sibiu %

Conf. Dr. Costache Victor

Medic primar chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică şi pulmonară

Specializare: Chirurgie cardiacă, Chirurgie toracică și pulmonară

Grad profesional: Dr. în Știinţe Medicale, Şef secţie Chirurgie cardiovasculară şi toracică

Dr. Victor Costache s-a specializat timp de aproximativ 15 ani în spitale din Franța, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania și Quebec. Proiectul implementării chirurgiei cardiovasculare în Sibiu l-a convins să se întoarcă în România.

Conf. Dr. Costache este Membru titular al Colegiului Francez de Chirurgie Cardio-Vasculară şi Toracică –  Societatea Franceză de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică (www.sfctcv.fr).

Este Membru în Colegiul Medicilor din Franţa si Membru în Colegiul Medicilor din România.

Are o experienţă vastă în chirurgia cardiac, dobândită prin efectuarea a peste 800 de intervenţii ca şi prim operator (bypass coronarian, înlocuirea valvei aortice, chirurgie aortă ascendentă, chirurgie valvă mitrală, suport circulator, transplant inimă şi pulmonar) şi mai mult de 1.700 intervenţii de chirurgie cardiacă ca şi operator secund, peste 400 de intervenții de chirurgie vasculară și endovasculară.

Deține competenţe organizaţionale/manageriale, obţinute în urma responsabilităţilor ca şef de secţie, şi datorită profesiei.

Din 10 iunie 2013 este Şef secţie Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică la Spitalul European Polisano din Sibiu.

Dr. SERBAN C. STOICA
 • Medic primar în chirurgie cardiovasculară pediatrică la Spitalul Universitar din Bristol %
 • Membru al Societății Române de Chirurgie, al “Royal College of Surgeons” %
 • “Honorary Senior Lecturer in Cardiac Surgery” al Universității din Bristol %

Dr. SERBAN C. STOICA

Dr. Şerban Stoica, medic primar în chirurgie cardiovasculară pediatrică la Spitalul Universitar din Bristol, este unul din cei mai apreciați medici în chirurgia cardiovasculară pediatrică. Este interesat în special de bolile de inimă congenitale sau dobândite și de intervențiile de tipul reconstrucția valvei aortice, tricuspide și mitrale, intervenții complexe redo, intervenții pentru aritmii cardiace, operația Ross sau de înlocuire a rădăcinii aortice cu păstrarea valvei native.

În plus, domnia sa deține titlul de “Honorary Senior Lecturer in Cardiac Surgery” al Universității din Bristol.

Este membru al Societății Române de Chirurgie, al “Royal College of Surgeons” din Edinburgh și al “Scandinavian Society for Research in Cardiothoracic Surgery”.

În calitate de chirurg cardiolog pentru adulți, în perioada August 2001- Iulie 2007 a fost implicat în 1.500 de proceduri pe cord deschis, dintre care personal a performat 441 de cazuri.

În chirurgia congenitală, din 2007 până în prezent a operat personal repararea de: defect atrial septal, defect ventricular septal (incluzând hibridul perventricular), canalul parțial și complet AV, tetralogy of Fallot, transplant de inimă – pediatric, schimbarea de conduită RV-PA, Glenn, Fontan, drenajul venos parțial sau total al anomaliilor pulmonare, repararea/înlocuirea de valvă AV, operație de schimb arterial (inclusiv formele complexe), corectarea/întreruperea aortei (cu sau fără VSD concomitent), operațiile Ross și Konno (inclusiv cazuri de neonatologie), repararea de valvă aortică și înlocuirea valvei cu păstrarea rădăcinei, etc.

În chirurgia cardiacă la adulți, performează frecvent grafting coronarian, reparare/înlocuire de valvă aortică, mitrală, pulmonară și tricuspidă (incluzând recontrucția de con pentru Ebstein), înlocuirea/ mărirea rădăcinei și alte combinații compexe pentru pacienți cu boli cardiace congenitale sau dobândite.

Profesor Dr. Sherif A H Sultan
 • Expert Clinic al “National Standards Authority of Ireland” %
 • Consilier Clinic al “Health Information and Quality Authority Report on Clinical Referral and Treatment Threshold for Varicose Vein Surgery” %
 • Manager Clinic Chirurgie Vasculară, Saolta, West North West Hospital Group %
 • Health Service Executive, Irlanda %
 • Fondator și Președinte al Western Vascular Institute %
 • Consultant Vascular și Chirurg Endovascular, Galway Clinic %

Profesor Dr. Sherif A H Sultan

“Portofoliul meu din domeniul cercetării demonstrează o dedicare focusată pe managementul bolilor vasculare și o recunoaștere acută a schimbărilor dramatice care au avut loc în domeniul afecțiunilor vasculare de-a lungul carierei mele.”

Inovator și pionier al tehnicilor endovasculare minim invazive, Profesor Sherif Sultan are 30 de ani de experiență și conduce o echipă de specialiști dedicați din domeniul vascular și endovascular, focusați pe prevenția mortalității cardiovasculare.

Cercetarea sa prolifică a fost recunoscută prin 32 de premii internaționale. “The National Institute of Health” din Statele Unite ale Americii a numit lucrarea sa despre eficiența costurilor în materie de reparație aortică endovasculară ca fiind una dintre cele mai revelatoare ale decadei.

Este Expert Clinic al “National Standards Authority of Ireland” pentru Comisia Europeană, desemnat să evalueze aparatura endovasculară dedicată intervențiilor complexe de reparare aortică și marketing CE.  Prof. Sherif Sultan este membru al “Expert Advisory Group for the Health Information and Quality Authority for the Health Technology Assessment of intermittent Compression for Critical Limb Ischaemia.” Deține funcția de Consilier Clinic al “Health Information and Quality Authority Report on Clinical Referral and Treatment Threshold for Varicose Vein Surgery”. În prezent, este: Manager Clinic Chirurgie Vasculară, Saolta, West North West Hospital Group, Health Service Executive, Irlanda; Honorary Personal Professor al Vascular & Endovascular Surgery, National University of Ireland, Galway; Consultant Vascular și Chirurg Endovascular, Galway University Hospital; Fondator și Președinte al Western Vascular Institute; Consultant Vascular și Chirurg Endovascular, Galway Clinic, Galway Irlanda.

Matteo Pinciroli MBA
 • Director of Global Market Access al LivaNova %

Matteo Pinciroli MBA

Deține funcția de Director of Global Market Access al LivaNova (parte a Sorin Group and Cyberonics)

LivaNova este o companie multinațională cu reprezentanțe la nivel mondial, care activează în domeniul dispozitivelor medicale – dispozitive cardiace (cardiopulmonare și valve cardiace).

Matteo s-a alăturat LivaNova în 2007, după o carieră ca inginer de proiect, în calitate de consultant de management de strategie.

Profesor Dr. IVO PETROV
 • Șef Departament Cardiologie și Angiologie Intensivă al CITY CLINIC SOFIA %

Profesor Dr. IVO PETROV

Dr. Ivo Petrov și-a completat studiile post-universitare cu un curs de test Echo Stress în Wiesbaden, Germania.

În perioada 1999-2000 a participat la specializare în cardiologie invazivă și radiologie la “The Institute of Cardiology and Cardio-Vascular surgery” în Buenos Aires, Argentina. Din 1992 până în 2006, Dr. Petrov a activat în cadrul Spitalului Universitar «Sveta Ekaterina», fiind numit “Assistant professor of cardiology”. În noiembrie 2006, a fost numit Șef al Departamentului de Cardiologie din cadrul Spitalului Tokuda, Sofia. Din noiembrie 2012 deține și poziția de Șef al Departamentului de Cardiologie și Angiologie al City Clinic Sofia.

Prof. Petrov este:  Membru al Asociației Medicale Bulgare, Membru al Asociației Spaniole de Cardiologie, Membru al Asociației Argentiniene a Cradiologiștilor Invazivi, Membru al Asociației Latino-Americane a Cardiologiștilor Intervenționali /SOLACI, Membru al Societății Naționale Bulgare de Angiologie și Chirurgie Vasculară, Membru al Asociației Bulgare de Cardiologie Intervențională, Partener al Societății Europene de Cardiologie /ESC, Partener al American College of Cardiology /ACC, Membru în Bordul International Society of Endovascular Specialists /ISES, Președinte al Bulgarian Society of Endovascular Therapy, Membru în Bordul Directorial al Tokuda Hospital Sofia – Sofia /2012, Director al Balkan Endovascular Course /2009-2012, Președinte al Comitetului local de Etică, Tokuda Hospital Sofia – /2007 – 2012, Președinte al Bulgarian Society of Cardiology /2012-2014, Consultant național în Cardiologie Invazivă, Consultant național în Cardiologie, Head researcher în Studii Clinice, Speaker la evenimente anuale, congrese și seminarii ale profesioniștilor din domeniu

Profesor Dr. Georg Lutter
 • Chirurg Cardiolog Consultant %
 • Profesor de Chirurgie Cardiacă %
 • Șef al Departamentului de Cercetare la Spitalul Universitar Schleswig Holstein %

Profesor Dr. Georg Lutter

Dr. Lutter este specializat în boli de inimă, chirurgie cardiacă pentru adulți, dar are ca domenii de interes clinic și repararea valvei mitrale, by-pass coronarian, anevrism miocardic. În 2008 a obținut Premiul Internațional de Cercetare al Societatii Internaționale de Chirurgie minim invazivă cardiacă (ISMICS), Statele Unite ale Americii, în 2007 Premiul Internațional de Cercetare al Societății Internaționale de Chirurgie minim invazivă cardiacă (ISMICS), Statele Unite ale Americii și Premiul German de Cercetare al Fundației Ulrich Karsten – atribuit de Societatea Germană pentru Chirurgie Toracică și cardiovasculară. În anul 2006 i-a fost acordat Premiul Onassis 2006 de Centrul de Chirurgie Internațională Onassis Atena, Grecia, iar cu 3 ani înainte premiul German de Cercetare al Fundației Ulrich Karsten atribuit de Societatea Germană pentru Chirurgie Toracică și Cardiovasculară.

Profesor Dr. François LABORDE
 • Responsabil al Departamentului de Patologie Cardiacă al “Institut Mutualiste Montsouris” %
 • Director al “IMM Recherche” %
 • Director Medical (în rezervă activă) al “Hôpital d’instruction des armées Percy” %
 • Chirurg colaborator în cadrul secției de Chirurgie toracică și generală %

Profesor Dr. François LABORDE

Prof. Dr. Laborde are ca și focus principal al activității sale următoarele: noua tehnologie de chirurgie a valvelor, abordarea tehnicilor invazive minimale, tehnicile de chirurgie robotică

Domnia sa este Expert în cadrul Ministerului Sănătății, Subcomisia 5 – Materiovigilance.

Face parte din: Societatea Franceză de Chirurgie Toracică și Cardio-Vasculară, Asociația Europeană de Chirurgie Cardio -Toracică, Societatea franceză de Cardiologie, Colegiul de Chirurgie Toracică și Cardio -Vasculară

În domeniul clinic activează în chirurgia pediatrică cardiovasculară, chirurgia coronariană, chirurgia valvelor

Profesor Dr. Christophe PISON
 • Pneumolog, medic practician în spital %
 • Manager la Clinica Universitară de Pneumologie din cadrul CHU %
 • Profesor la Université Grenoble Alpes %

Profesor Dr. Christophe PISON

Prof. Christophe Pison are colaborări internaționale cu “Groupe de recherche en hypertension pulmonaire” (Grupul de cercetare al hipertensiunii arteriale), “Centre de recherche de l’Institut universitaire de cardiologie et de pneumologie de Québec” (Centrul de cercetare al Institutului Universitar de Cardiologie și Pneumologie din Québec). Este membru Fondator al “European Institute of Systems Biology and Medicine” din Lyon (2010).

Principalul său centru de interes îl reprezintă insuficiența respiratorie cronică gravă. În acest context, s-a implicat în tratarea hipertensiunilor pulmonare în cadrul Centrului de Competențe din Saint-Etienne, Grenoble, Lyon. În plan intervențional, efectele reabilitării nutriționale a insuficiențelor respiratorii cronice înainte și după transplantul pulmonar reprezintă partea specifică a muncii sale în domeniul cercetării clinice, integrate de altfel și în partea de promovare a medicinei sistemice.

Domnia sa este membru în: Societatea de Pneumologie din 1988; membru științific al Consiliului, 1998-2003, Comitetul Național de Luptă împotriva afecțiunilor respiratorii, Societatea Internațională pentru Inimă și Transplant Pulmonar din 1993, European Respiratory Society, din 1993,  Grupul de Cercetare în Nutriție Clinică, Clinica SFNEP, Comisia de transplant pulmonar al Agentiei de Biomedecină din anul 2000, Membru senior al Laboratoire de Bioénergétique Fondamentale et Appliquée Inserm1055. Prof. Dr. Pison este expert pentru Agenția Națională de Reglementare AFSSAPS, implicat ]n înregistrarea de noi tratamente.

Anna Sohlberg
 • Edwards Lifesciences %

Anna Sohlberg

Anna a urmat studii în Științe Politice, începându-și cariera la Consiliul de Sănătate din Suedia în domeniul HTA și al Ghidurilor clinice în 2001.

În 2007, a trecut în domeniul dispozitivelor medicale, cu acces pe piață, în primul rând, pentru țările nordice. Din anul 2009, a urmat și intrarea pe piața europeană.

Pasiunea ei este, în principal, în domeniul bolilor cardiovasculare și, în special, în insuficiența cardiacă. În 2015 s-a alăturat Edwards Lifesciences, în Europa.